Twee toonaangevende organisaties voor de akkerbouw in Noord-Nederland bundelen hun krachten. Het Agrofoodcluster in Emmeloord en The Potato Valley in Munnekezijl gaan als één organisatie verder onder de naam Agrofoodcluster.

Beide stichtingen focussen zich op kennis, innovatie, business en onderwijs. Agrofoodcluster is vooral actief in de agro- en foodbranche in en rondom Flevoland. The Potato Valley richt zich met name op de pootgoedteelt in Friesland en Groningen. Afgelopen jaar onderzochten beide organisaties hoe ze elkaar kunnen versterken.

Samen sterker

De conclusie: samensmelten tot één organisatie biedt voordelen in schaalgrootte van het pootgoedareaal, netwerk, impact, samenwerking met het onderwijs en hoeveelheid kennis die gedeeld kan worden, zo stellen Agrofoodcluster en The Potato Valley in een gezamenlijk persbericht.

Rob Donker, voorzitter van Agrofoodcluster, zegt: ‘Met het brede netwerk van beide organisaties komen we door de fusie op 50 stakeholders. De hele keten is hierin vertegenwoordigd: van ontwikkeling tot verwerking en van machinebouw, ICT, onderzoek en onderwijs tot financiële dienstverlening. Hierdoor ontstaat er één onafhankelijke en ondernemersgedreven stichting van bedrijven en organisaties die actief zijn in en rondom de open teelt en agrofoodbranche.’

Doorontwikkeling
De fusieorganisatie richt zich op de provincies Friesland, Groningen en Flevoland. Tineke de Vries, voorzitter The Potato Valley, zegt: ‘De praktijk blijft centraal staan. Door samen te werken zorgen we ervoor dat we kunnen blijven inspelen op de veranderende maatschappelijke wensen, houden we een sterke concurrentiepositie én kunnen we nieuwe generaties blijven interesseren voor de sector.’

Op de foto van links naar rechts: Potato Valley-voorzitter Tineke de Vries, managing director Cor van Veldhuijsen van Agrofoodcluster en Rob Donker, voorzitter Agrofoodcluster.

Vorig artikelBO Akkerbouw: ‘Blij met stimulans biobased’
Volgend artikelVerwachte pootgoedprijs Agrico: € 35,50